Gå til hovedinnhold

Innlegg

Viser innlegg fra mars 20, 2010

Korleis skrive dikt

No kjem det ut ein boksingle på Flamme forlag. Den heiter XXX og kjem i april. Dette er dei mest hudløst ærlige tekstane eg nokon sinne har publisert offentlig, og her kjem den andre sida av skribent Viken fram: den menneskelige. Ikkje den kontakt debattøffe som hamrar ut meiningar med riflefart. Ein stor kontrast. Singelen består av lengre dikt. Det siste diktet er frå Berlin. For å framprovosere ein sterk følelse av å vere lost, drog eg til Berlin rett før jul all by myself, og traska rundt i slapset midt i trafikken der nede. Det var jul over alt, alle hadde det totalt koselig og eg følte meg rett og slett heilt fortapt. Det er muligens litt pinglete å føle seg fortapt i Berlin, men eg fekk det iallefall til. Oss følelesmennesker i mellom er det ikkje så vanskelig. Nok fordi det var lillejulafta og eg satt ensom på bar og drakk pils i ei mølje av hardtrøykande tyskarar. Det funka fint for å skrive dikt. Eg følte meg virkelig like lost som den teksten skulle vere. Og den sit. Ein m

Krh : kristelig harryparti med harry-Hansen i spissen

Her går Hansen ein del steg tilbake på vegne av heile Krf: Heller enn å vise at KrF er som alle andre, viser ho oss at Krf ligg ganske langt bak andre. Iallefall gjer Hansen det. Provosere? Hallo? Når Inger Lise Hansen er SEXY for å PROVOSERE seier det kanskje litt om kvar KRF befinn seg i 2010, dersom det virkelig er PROVOSERANDE å vere SEXY i dette partiet.. Dessutan synest eg ikkje at ho er SEXY. Ho framstår som tåpelig som vil provosere med omtrent heildekkande kjole. Kanskje fordi ho er med i KRF? Eg trudde Hansen var ei smart dame. Eg er ikkje sikker lenger. Ho framstår som fjortis. Eventuelt tretti år for seint, som resten av KrF? KrF begynner å framstå som litt ehh harry. .

Hjernevask er eit oppgjer med eliten,

"Hjernevask" er en naturlig reaksjon på en samfunnsforskning som oppleves som elitistisk og virkelighetsfjern, mener Fredrik Thue og Thomas Hylland Eriksen i artikkelen Oppgjer med eliten i Klassekampen. Les også Dogmatiske kjønnsforskarar i Dag og Tid. Kronikk av Thomas Hylland Eriksen i Dagbladet. : «HJERNEVASK»: Evolusjonsteorien kan gi svar på alle spørsmål man måtte komme på å stille om mennesket. Bortsett fra de virkelig interessant . .