Gå til hovedinnhold

Gjesp

Eg las Firda idag. Målrørsla veit alt om nynorsk frå før og har ikkje så lyst på litt offentleg språkvask gjeeesp. Og sidan målrørsla har kontakt med seg sjølv innad treng dei ikkje kontakt med bakken, og gjeeesp, så kva skal ein med aviser, men først av alt, kvifor ikkje legge ned målrørsla, gjeesp.

Og no blir vel eg sitert i avisa på at, gjeeesp, eg søv for lite. Kvifor jobbe med språk når ein ikkje kan lese tekst, feks språklege bilete, gjeesp, nei eg trenger ein kaffe. Om få år er eg tredve, gjeesp, det er ikkje så lett.

Fri og, gjeesp, bevare. Dei let seg ikkje provosere, seier dei, men brukar timar og dagar på motargumenter, gjeesp. Vi har fått dei ut på isen i atter ein debatt, gjeesp og der blir dei verande, gjeeesp. Provoserer ikkje, seier dei, gjeesp, vi provoserer ikkje, seier dei, vi tek feil, seier dei og, gjeeesp, skriv seg halvt ihjel i både Firda og Aftenposten, gjeeesp. Nei vi har ikkje klart å skape debatt nei, hehe, gjeeesp. Jo det har vi klart det, gjeesp. Og HVILKEN respons!

Populære innlegg fra denne bloggen

Når den døde bestemora di spring etter deg på alle fire

Igår las eg den første barneboka eg har lese på lenge. Den handla om eit spøkelse, trudde eg, men det viste seg at det var eit romvesen. Det handla rett og slett om eit romvesen som sat fast i eit romskip nedi jorda under ei gran ute i skogen etter å ha krasja i ein skogbrann. Det vart heile tida hinta til at dette skumle sat fast, så eg tenkte det var ein vampyr som sat fast i ei kiste (Den vesle vampyren), eller eit lik eller noko som var levande begravd (murt inn i veggen). Så eg sat da å vente på ein vampyr, ein varulv eller eit realt spøkelse. Potensielt ein kjekk Twilight-type. Men no kjem det verste av alt (Eksorsisten). Vesenet tar knekken på bestemora medan jenta ser på. Bestemora slenger seg hit og dit i senga og blod renner og hovud sprekk. Og så kryp vesenet inn i den døde bestemora til hovedpersonen og får denne døde bestemorskroppen til å drive å springe etter hovedpersonen. Det er det verste eg har lese på lenge. Beinpiper og innmat og blod og springande døde bestemødre

Villsauliv på Værlandet

Brenning av lynghei. Ny næringsrik lyng kjem opp og blir fine beite. Her går sauene ute året rundt.

Bønder er meir nyttige enn skribentar

Eg ser at frilansjournalistane Marit Bendz og Heidi Hattestein frå Førde har fått utmerkelsen "Årets frilansere" Eg gratulerer. Då eg såg på Bendz sine bilder på sida hennar Skrifta og veggen , fann eg dette sitatet: "Den som rydder mark, gjør menneskeheten en større tjeneste enn alle Europas skriblere", Voltaire. Eg og ein skribentkompis sat nett idag å diskuterte nettopp dette. I sommar var det nemleg ein bonde som gjorde eit stort poeng, det ut av at han forvalta fleire millionar (ni) kroner enn meg. Han var visstnok ein betre og meir nyttig, meir hardtarbeidande og ærleg samfunnsborgar enn meg (kva er dette slags argumentasjon?), og eg sat å høyrde på og tenkte omtrent dette: gi faen i å dynge meg ned i dine mindreverdighetskomplekser. Eg tjener mine penger til livets opphald, du dine. Eg har valgt min måte å gjere det på, du har valgt din. Det er ikkje min feil at du må springe frå fem om morgonen til tolv om natta kvar dag heile året. At du spring på denn