Gå til hovedinnhold

Mads Larsen!!! Supernerdene trenger sjekketriks!!

Sjekking er et medfødt talent, skrive er et medfødt talent, noen skriver bra og andre sjekker bra. Noen skriver dårlig og andre sjekker dårlig, de som skriver veldig bra får trykke tekstene sine blant stive permer, og de som skriver mindre bra skriver for skuffer og skap. Slik kunne vi ha fortsatt i det uendelige, men så kom Mads Larsen og prinsipper stod for fall.

Mads Larsen skriver om en global kastrering av den seksuelle underklassen som ikke er bra nok for frigjorte, sterke, norske kvinner. Larsen skriver med andre ord om forbudet mot kjøp av sex i utlandet. At han tørr! Larsen kaster seg til løvene og entrer arenaen i debattsjangeren "dumme menn mot feminister".

Sånn kunne det sett ut:

Første vers: Larsen driter seg ut i avisa
Refreng: feministene raser.

Andre vers: Preben Z Møller raser mot Larsen som driter seg ut i avisa.
Refreng: feministene raser.

I sin kronikk generaliserer Larsen kraftig og setter en underklasse av menn opp mot en overklasse av frie kvinner. Det finnes nok av kvinner som ikke er frigjorte, tenkte jeg. Feminismen har ikke seiret på alle fronter, men Larsen har vært i skuffen for lenge, har begynt å tenke koffert og det hele preller av som en morsom vits som er morsom så lenge og deretter bare dum.

På den ene siden kan en si at vi trenger å få oss en Larsen i trynet, det vil si vi trenger ukorrekte penner, men på den andre siden er jeg usikker på verdien av utspill som Larsens. Han skriver bare for å provosere og fortjener respons deretter. Derfor trekker jeg en liten parallell.

Disse mennene, som i følge Larsen ikke er gode nok for de frigjorte kvinnene, møter en på over alt. Larsen viser til gruppen som drar til Indonesia, jeg viser til en annen gruppen, supernerdene. Jeg møtte en her i våres, og han var hundre prosent bestemt på at det var min egen feil, ut fra et teoretisk blindern-perspektiv, at han hadde trodd han hadde sjans hos meg. God dag mann økseskaft, tenkte jeg, og spurte meg videre: hva skal denne nerden med en frigjort, sterk norsk kvinne? Putte henne i bokhylla? Dra henne inn i teoretiske debatter rundt sitt eget superego?

Supernerdene får seg ikke en norsk superkvinne, de kan se langt etter henne. De må finne seg en som tilhører deres egen kaste, supernerdekasten. Ikke noe galt om supernerder altså.

Supernerdemenn på sjekkern kan være en påkjennelse, iallefall om du blir nedrent av den nerdete typen som har bedre greie på fysikkens intrikate indrefysikalske stavemåter enn damer, og da snakker vi omfattende kompetansesvikt på kvinnefeltet. De faller av allerede før sjekkefasen og har ofte trampet såpass godt i klaveret at de aldri engang er i nærheten av en suss lenge før du i det hele tatt skjønner at de er interessert.

Jeg lurer litt på hvor Mads Larsen mener at disse nerdene skal ta veien? De har vel aldri hatt noen muligheter om å skaffe seg en såkalt frigjort, sterk, norsk kvinne, men må nøye seg med blyge bokormer i sloggimaxitruser, og nå generaliserer jeg fordomsfullt på fritt gear. Kanskje supernerdene skal begynne å sjekke på Universitetsbiblioteket? Problemet er bare at det også på biblioteket er forbud mot sexkjøp, så hva skal de egentlig gjøre?

Populære innlegg fra denne bloggen

Når den døde bestemora di spring etter deg på alle fire

Igår las eg den første barneboka eg har lese på lenge. Den handla om eit spøkelse, trudde eg, men det viste seg at det var eit romvesen. Det handla rett og slett om eit romvesen som sat fast i eit romskip nedi jorda under ei gran ute i skogen etter å ha krasja i ein skogbrann. Det vart heile tida hinta til at dette skumle sat fast, så eg tenkte det var ein vampyr som sat fast i ei kiste (Den vesle vampyren), eller eit lik eller noko som var levande begravd (murt inn i veggen). Så eg sat da å vente på ein vampyr, ein varulv eller eit realt spøkelse. Potensielt ein kjekk Twilight-type. Men no kjem det verste av alt (Eksorsisten). Vesenet tar knekken på bestemora medan jenta ser på. Bestemora slenger seg hit og dit i senga og blod renner og hovud sprekk. Og så kryp vesenet inn i den døde bestemora til hovedpersonen og får denne døde bestemorskroppen til å drive å springe etter hovedpersonen. Det er det verste eg har lese på lenge. Beinpiper og innmat og blod og springande døde bestemødre

Villsauliv på Værlandet

Brenning av lynghei. Ny næringsrik lyng kjem opp og blir fine beite. Her går sauene ute året rundt.

Bønder er meir nyttige enn skribentar

Eg ser at frilansjournalistane Marit Bendz og Heidi Hattestein frå Førde har fått utmerkelsen "Årets frilansere" Eg gratulerer. Då eg såg på Bendz sine bilder på sida hennar Skrifta og veggen , fann eg dette sitatet: "Den som rydder mark, gjør menneskeheten en større tjeneste enn alle Europas skriblere", Voltaire. Eg og ein skribentkompis sat nett idag å diskuterte nettopp dette. I sommar var det nemleg ein bonde som gjorde eit stort poeng, det ut av at han forvalta fleire millionar (ni) kroner enn meg. Han var visstnok ein betre og meir nyttig, meir hardtarbeidande og ærleg samfunnsborgar enn meg (kva er dette slags argumentasjon?), og eg sat å høyrde på og tenkte omtrent dette: gi faen i å dynge meg ned i dine mindreverdighetskomplekser. Eg tjener mine penger til livets opphald, du dine. Eg har valgt min måte å gjere det på, du har valgt din. Det er ikkje min feil at du må springe frå fem om morgonen til tolv om natta kvar dag heile året. At du spring på denn