Gå til hovedinnhold

Pressens barnslige fornærma harselas av Røkkke

Sjekk denne bildeteksten: "RØKKES STAND UP-SHOW: Kjell Inge Røkke samlet hele Presse-Norge til en mye etterlengtet pressekonferanse der han redegjorde sin rolle i Aker-striden."

Når skal pressen lære seg å ta sjølvkritikk? Bli litt meir ydmyk? Det er ganske fasinerande korleis pressen gang på gang jager person etter person frå skanse til skanse, og om ein iretteset pressen, som Røkke her gjorde ved å sei at det er lettare å overbevise kenguruer i Australia enn norsk presse, så har han faktisk eit poeng: media er ofte ikkje verken lydhør eller lærevillig, men pressen, her dagbla.no (Norges fremste norskspråklige søppelkasse), gjer narr av dette også.

I tilleg kan ein merke seg at fokus i saken er at Brustad rosa Røkke, trass Røkkes harselas av Brustad. Hallo? Er ikkje det anna enn forventa frå profesjonelle aktørar på dette nivået?

Dessverre er vinklinga det ein kan forvente seg av profesjonelle aktørar på medienivået, eller her, reporesentert ved denne saka, lavmålsnivået.

Av og til tenker eg at journalister er litt misunnelige på folk som har komt seg litt lenger enn til den platte Akersgata. Er det difor dei prøver å felle alle toppane? Kjære Akersgate spam aviser, get a grip. Mekk noko bra stoff rundt Røkke - Aker. Kutt ut dette navlebeskuande/ egosentriske (pressesentriske) vaset.

Populære innlegg fra denne bloggen

Når den døde bestemora di spring etter deg på alle fire

Igår las eg den første barneboka eg har lese på lenge. Den handla om eit spøkelse, trudde eg, men det viste seg at det var eit romvesen. Det handla rett og slett om eit romvesen som sat fast i eit romskip nedi jorda under ei gran ute i skogen etter å ha krasja i ein skogbrann. Det vart heile tida hinta til at dette skumle sat fast, så eg tenkte det var ein vampyr som sat fast i ei kiste (Den vesle vampyren), eller eit lik eller noko som var levande begravd (murt inn i veggen). Så eg sat da å vente på ein vampyr, ein varulv eller eit realt spøkelse. Potensielt ein kjekk Twilight-type. Men no kjem det verste av alt (Eksorsisten). Vesenet tar knekken på bestemora medan jenta ser på. Bestemora slenger seg hit og dit i senga og blod renner og hovud sprekk. Og så kryp vesenet inn i den døde bestemora til hovedpersonen og får denne døde bestemorskroppen til å drive å springe etter hovedpersonen. Det er det verste eg har lese på lenge. Beinpiper og innmat og blod og springande døde bestemødre

Villsauliv på Værlandet

Brenning av lynghei. Ny næringsrik lyng kjem opp og blir fine beite. Her går sauene ute året rundt.

Bønder er meir nyttige enn skribentar

Eg ser at frilansjournalistane Marit Bendz og Heidi Hattestein frå Førde har fått utmerkelsen "Årets frilansere" Eg gratulerer. Då eg såg på Bendz sine bilder på sida hennar Skrifta og veggen , fann eg dette sitatet: "Den som rydder mark, gjør menneskeheten en større tjeneste enn alle Europas skriblere", Voltaire. Eg og ein skribentkompis sat nett idag å diskuterte nettopp dette. I sommar var det nemleg ein bonde som gjorde eit stort poeng, det ut av at han forvalta fleire millionar (ni) kroner enn meg. Han var visstnok ein betre og meir nyttig, meir hardtarbeidande og ærleg samfunnsborgar enn meg (kva er dette slags argumentasjon?), og eg sat å høyrde på og tenkte omtrent dette: gi faen i å dynge meg ned i dine mindreverdighetskomplekser. Eg tjener mine penger til livets opphald, du dine. Eg har valgt min måte å gjere det på, du har valgt din. Det er ikkje min feil at du må springe frå fem om morgonen til tolv om natta kvar dag heile året. At du spring på denn