Gå til hovedinnhold

Det store spørsmålet. Når kyr står inne mesteparten av året, kvifor kan ein ikkje i reklamen vise fram kyrne i eit fjøsmiljø? Står det så ille til? Just asking.Les denne svenske bloggen også:

sitat: "
Nej, fram för mer realistiskt reklam som visar hur våra kor har det på riktigt.  
 I verkligheten. 
I Sverige har vi med vårat klimat, trots allt en stallperiod på mellan 8 & 10 månader, lite beroende på vart i landet man bor.
Och med nutidens påkostade komfortabla  & fina stallar,  har djuren  även en mycket bra innemiljö & ingenting vi behöver skämmas för .
"

Og Kubondes blogg om same sak.

Eg veit sjølvsagt at kvaliteten på fjøs varierer veldig. Ikkje alle ville tåle eit tv-kamera, men mange vil det. Kvifor ikkje vise dei fram og få forbrukertillit heller enn å vise reklamer vi alle veit er fake (alle kyr på beite)? Kyrne står trass alt inne mellom 12 og 8-10 månader i året. Det er der dei held seg mesteparten av tida. Det må jo tåle dagslys, eller?

Tines reklame her.

Populære innlegg fra denne bloggen

Når den døde bestemora di spring etter deg på alle fire

Igår las eg den første barneboka eg har lese på lenge. Den handla om eit spøkelse, trudde eg, men det viste seg at det var eit romvesen. Det handla rett og slett om eit romvesen som sat fast i eit romskip nedi jorda under ei gran ute i skogen etter å ha krasja i ein skogbrann. Det vart heile tida hinta til at dette skumle sat fast, så eg tenkte det var ein vampyr som sat fast i ei kiste (Den vesle vampyren), eller eit lik eller noko som var levande begravd (murt inn i veggen). Så eg sat da å vente på ein vampyr, ein varulv eller eit realt spøkelse. Potensielt ein kjekk Twilight-type. Men no kjem det verste av alt (Eksorsisten). Vesenet tar knekken på bestemora medan jenta ser på. Bestemora slenger seg hit og dit i senga og blod renner og hovud sprekk. Og så kryp vesenet inn i den døde bestemora til hovedpersonen og får denne døde bestemorskroppen til å drive å springe etter hovedpersonen. Det er det verste eg har lese på lenge. Beinpiper og innmat og blod og springande døde bestemødre

Villsauliv på Værlandet

Brenning av lynghei. Ny næringsrik lyng kjem opp og blir fine beite. Her går sauene ute året rundt.

Bønder er meir nyttige enn skribentar

Eg ser at frilansjournalistane Marit Bendz og Heidi Hattestein frå Førde har fått utmerkelsen "Årets frilansere" Eg gratulerer. Då eg såg på Bendz sine bilder på sida hennar Skrifta og veggen , fann eg dette sitatet: "Den som rydder mark, gjør menneskeheten en større tjeneste enn alle Europas skriblere", Voltaire. Eg og ein skribentkompis sat nett idag å diskuterte nettopp dette. I sommar var det nemleg ein bonde som gjorde eit stort poeng, det ut av at han forvalta fleire millionar (ni) kroner enn meg. Han var visstnok ein betre og meir nyttig, meir hardtarbeidande og ærleg samfunnsborgar enn meg (kva er dette slags argumentasjon?), og eg sat å høyrde på og tenkte omtrent dette: gi faen i å dynge meg ned i dine mindreverdighetskomplekser. Eg tjener mine penger til livets opphald, du dine. Eg har valgt min måte å gjere det på, du har valgt din. Det er ikkje min feil at du må springe frå fem om morgonen til tolv om natta kvar dag heile året. At du spring på denn