Gå til hovedinnhold

KUNSTsf2012 - følg Anne Viken og Frank Willy Djuvik si jakta på kunsten i Sogn og Fjordane

STUNT: Vi legg oss på veien, oppsøker kunstmuseum, kulturhistoriske museum, kultur- og kunstpersonar i fylket.

I videoklipp, bloggpostar og fotoseriar presenterer vi våre opplevingar og funn.

Følg bloggen KUNSTsf2012 Tour hos Origo på Fjordaglimt. Her blir det publisert video, blogg og fotos kvar tirsdag framover. Du finn no ein prosjektbeskrivelse samt eit fotoalbum her.

Her er teaseren for prosjektet.Ønsker du at vi skal kome og ete frukost hos deg? Ta kontakt.

Les saka om prosjektet i Firdaposten: Skal ta pulsen på fylkeskunsten.

Klikk liker på vår Facebook-side KUNSTsf2012 tour. Her vil vi poste fotoalbum, videoar og linke til bloggpostar på vår blogg. Du er velkommen til å skrive på veggen, kome med forslag eller poste fotos og linkar eller tips til stader vi bør dra, folk vi må helse på, eller kanskje vil du haike med oss? Alt er faktisk mulig.

Slik jobbar vi! Frukost hos Georg Arnestad i Sogndal!


Eg intervjuar Georg i stova hans. Følg med på web-tv på vår blogg framover.Vi ankjem dei Heibergske samlingane, også kalt Sogn Folkemuseum.
Her er vi på Astruptunet på Jølster.  På veg mot Førde, Førdehuset og Sunnfjord Hotell traff vi på ein del kyr. Førdehuset!

  

Her traff vi Liv-Judith Straume og banka på teateret i jakta på Terje Lyngstad. Men Lyngstad var der ikkje!
Heldigvis serverer han oss frukost mandag morgon klokka 07.30.


Frank slo av ein prat med desse to utanfor Sunnfjord Hotell.


Meg og Frank på Sunnfjord Hotell. Vi jaktar på kunst i alle krikar og krokar og finn det mest utrulege.

Følg jakta på kunsten på vår blogg utover hausten.
Vår hashtag på twitter er KUNSTsf2012 og våre nick på twitter er @anneviken og @fwdjuvik

Populære innlegg fra denne bloggen

Når den døde bestemora di spring etter deg på alle fire

Igår las eg den første barneboka eg har lese på lenge. Den handla om eit spøkelse, trudde eg, men det viste seg at det var eit romvesen. Det handla rett og slett om eit romvesen som sat fast i eit romskip nedi jorda under ei gran ute i skogen etter å ha krasja i ein skogbrann. Det vart heile tida hinta til at dette skumle sat fast, så eg tenkte det var ein vampyr som sat fast i ei kiste (Den vesle vampyren), eller eit lik eller noko som var levande begravd (murt inn i veggen). Så eg sat da å vente på ein vampyr, ein varulv eller eit realt spøkelse. Potensielt ein kjekk Twilight-type. Men no kjem det verste av alt (Eksorsisten). Vesenet tar knekken på bestemora medan jenta ser på. Bestemora slenger seg hit og dit i senga og blod renner og hovud sprekk. Og så kryp vesenet inn i den døde bestemora til hovedpersonen og får denne døde bestemorskroppen til å drive å springe etter hovedpersonen. Det er det verste eg har lese på lenge. Beinpiper og innmat og blod og springande døde bestemødre

Villsauliv på Værlandet

Brenning av lynghei. Ny næringsrik lyng kjem opp og blir fine beite. Her går sauene ute året rundt.

Bønder er meir nyttige enn skribentar

Eg ser at frilansjournalistane Marit Bendz og Heidi Hattestein frå Førde har fått utmerkelsen "Årets frilansere" Eg gratulerer. Då eg såg på Bendz sine bilder på sida hennar Skrifta og veggen , fann eg dette sitatet: "Den som rydder mark, gjør menneskeheten en større tjeneste enn alle Europas skriblere", Voltaire. Eg og ein skribentkompis sat nett idag å diskuterte nettopp dette. I sommar var det nemleg ein bonde som gjorde eit stort poeng, det ut av at han forvalta fleire millionar (ni) kroner enn meg. Han var visstnok ein betre og meir nyttig, meir hardtarbeidande og ærleg samfunnsborgar enn meg (kva er dette slags argumentasjon?), og eg sat å høyrde på og tenkte omtrent dette: gi faen i å dynge meg ned i dine mindreverdighetskomplekser. Eg tjener mine penger til livets opphald, du dine. Eg har valgt min måte å gjere det på, du har valgt din. Det er ikkje min feil at du må springe frå fem om morgonen til tolv om natta kvar dag heile året. At du spring på denn