Gå til hovedinnhold

Hensikten min er fokus på interessante tema, og det funker.

Dette var vel meint som ein irettesettelse, eller noko, eg er usikker. Uansett.

Anbefaler å lese mitt essay om Sogn og Fjordane i siste Syn og Segn, samt sjekke ut debatten om dette fagre fylket. Eg er sikker på at Georg Arnestad og andre lokale kulturpersoner vil meir enn gjerne hjelpe til med researchen ;)

georgarNoko så nedlatande som M. Aurdal sin DB-kommentar om @anneviken er det heldigvis lenge sidan eg har lese http://bit.ly/fFXSt. Stå på Anne!

Takker, Georg. Sjølvsagt. Vi held sjølvsagt ambisjonane høge. Hald koken. Litt nedlatenhet frå den lette kanten kan eg leve med.

Men kommentaren i dagens Dagbladet taler for seg. Platt og personfokusert.

Eg svinger min debattpisk når det fell seg naturlig, og responsen pleier ikkje utebli. Hensikten min er fokus på interessante tema, og det funker. Debatt og offentlighet er viktig. Kvifor ikkje bruke dei til saker ein meiner er viktige? Der finst ingen gode grunner. Men diverre flyt mediene over av flate kommentatorer og flat journalistikk. Idag igjen. Offentligheten er forflata.

Eg kjem tilbake med utdyping av mine argumenter som enkelte har etterlyst, her på bloggen.

Populære innlegg fra denne bloggen

Når den døde bestemora di spring etter deg på alle fire

Igår las eg den første barneboka eg har lese på lenge. Den handla om eit spøkelse, trudde eg, men det viste seg at det var eit romvesen. Det handla rett og slett om eit romvesen som sat fast i eit romskip nedi jorda under ei gran ute i skogen etter å ha krasja i ein skogbrann. Det vart heile tida hinta til at dette skumle sat fast, så eg tenkte det var ein vampyr som sat fast i ei kiste (Den vesle vampyren), eller eit lik eller noko som var levande begravd (murt inn i veggen). Så eg sat da å vente på ein vampyr, ein varulv eller eit realt spøkelse. Potensielt ein kjekk Twilight-type. Men no kjem det verste av alt (Eksorsisten). Vesenet tar knekken på bestemora medan jenta ser på. Bestemora slenger seg hit og dit i senga og blod renner og hovud sprekk. Og så kryp vesenet inn i den døde bestemora til hovedpersonen og får denne døde bestemorskroppen til å drive å springe etter hovedpersonen. Det er det verste eg har lese på lenge. Beinpiper og innmat og blod og springande døde bestemødre

Villsauliv på Værlandet

Brenning av lynghei. Ny næringsrik lyng kjem opp og blir fine beite. Her går sauene ute året rundt.

Bønder er meir nyttige enn skribentar

Eg ser at frilansjournalistane Marit Bendz og Heidi Hattestein frå Førde har fått utmerkelsen "Årets frilansere" Eg gratulerer. Då eg såg på Bendz sine bilder på sida hennar Skrifta og veggen , fann eg dette sitatet: "Den som rydder mark, gjør menneskeheten en større tjeneste enn alle Europas skriblere", Voltaire. Eg og ein skribentkompis sat nett idag å diskuterte nettopp dette. I sommar var det nemleg ein bonde som gjorde eit stort poeng, det ut av at han forvalta fleire millionar (ni) kroner enn meg. Han var visstnok ein betre og meir nyttig, meir hardtarbeidande og ærleg samfunnsborgar enn meg (kva er dette slags argumentasjon?), og eg sat å høyrde på og tenkte omtrent dette: gi faen i å dynge meg ned i dine mindreverdighetskomplekser. Eg tjener mine penger til livets opphald, du dine. Eg har valgt min måte å gjere det på, du har valgt din. Det er ikkje min feil at du må springe frå fem om morgonen til tolv om natta kvar dag heile året. At du spring på denn