20. jul. 2009

Når feminister går på repeat og korrigerer/ belærer offentligheten

FRITT VILT. Som kvinne er du fritt vilt. Alle har rett til å be deg føde barn. Slik går det når biologien får legge føringer for hvordan kvinner skal leve, skriv Anne Bitsch i Aftenposten på kronikkplass. Og ære vere for å ta debatten og dette er ein velskriven kronikk osv, men … her er eit stort MEN

Er det ikkje på tide å bringe nye argumenter på banen?

Er det ikkje kult om det hadde gått an å tenke nytt, ikkje berre repetere?

Eg må sei eg blir litt lei av at feminister er så defansive, korrigerende til den offentlige debatten. Er det mulig å vere offansiv, nytenktende, debattskapende? Eg trur ikkje vi har noko å vinne på å tviholde på status quo ved å regelmessig belære offentligheten.

Skal vi ha nokon sjans å bli anna enn underholdning i mediene, må vi tenke nytt og argumentere godt, ikkje ta yesterdays argumenter om igjen. Kvar tid er ansvarlig for å skape sitt tidsbilde, og eg savner dei nye tankane frå feminsitenes rekker. Dei uteblir dessverre, slik eg ser det.

Kronikken er atter ein kronikk der ein heller enn å ta ledelse i debatt, korrigerer og legger lokk. Den som oppfatter dette som personangrep: dette er ikkje personangrep, men eit angrep på innholdet i kronikken... Å påstå at kritikk av bitsch sine innlegg er personangrep, bidrar til at debatt umuliggjeres. Men eg går ikkje av veien for å sei at eg meiner kronikken representerer ei form for feminisme vi ikkje er tjent med: ein konspirasjonsfeminisme. Ver gjerne uenig.