21. mai 2009

Eit svingslag mot anonyme suckers der ute i det offentlige rom.

Er Anne Viken ein god skribent, er tema som blir tatt opp (kun i ein setning, men likevel, eg tek tak i det og riv det ut av dimensjoner her på bloggen) under saken på NRK. Funny. Eg rister like masse på hovudet kvar gong folk, utan å ha lese det eg skriv, uttaler seg, i kommentarfeltet, om meg og ikkje om saka. Atter ein gong seier eg som eg sa til NRK: folk er kikkere. Dei er ofte meir interesserte i person enn i sak, og nett difor er personlige bloggar samla på ein bloggportal eit godt grep. Og nei, det har aldri blitt gjort før på vegne av Sogn og Fjordane.

Ei retting til saken på NRK er at eg har fleire treff på min blogg på ei veke, enn Framtidsfylket har besøkande på sine messer på eit år. Har sagt frå til NRK så eg håper dei fikser det.

Men vidare til den lusne kommentarfeltdebatten, (generelt - no snakkar eg ikkje om felta under NRK-saken som faktisk ikkje var det verste, sjølv om det var intetsigande) der alle som ikkje kan å skrive, eller kjem til orde, deltek. Det er ei kjennsgjerning at dei som skriv, ikkje skriv i kommentarfelt, og sjelden gidd lese dei. Kvifor? Fordi nivået er dass.

Kikkeren i oss får dei likevel til å lese min blogg, fleire gonger i veka til og med, sjølv om mitt talent visstnok ikkje står i forhold til mine ambisjonar, står her å lese. (Dei har ikkje innsyn i kulissene, veit eg då straks, og kjenner ikkje bransjen. Men seff, kven er insider i denne skrivebransjen? Ikkje alle. Og godt er det). Men lat meg fortsette. Denne personen, vegard kallar han seg, er likevel innom min blogg fleire gongar i veka. Han er ein kikker. Han lurer på kva er det no ho der dama driver med. Og min blogge er sjølvuhøgtidelig og laidback med uredigerte innlegg, og konkrete meiningar, og lite anna enn ein blogg, for fucks sake, men ranka som ein av Norges beste, you bastards og rævsleikere som ikkje hadde tørt snakke med meg ein gong om de såg meg face to face, og som iallefall ikkje tørr skrive under med fullt navn på alt av spam og intetsigande vas de serverer i det offentlige rom. You suck.

Debattnivået i kommentarfelt under nettsaker er møkk dårlig. Å debattere på nettforumet Origo, er som å bokse i bomull, eller som å skalle hovudet i betong. Altså håplaust. (Sjekk denne debatten. Det er lettare å ete ein heil, fysisk, levande kamel med hud og hår, enn å få til ein konstruktiv dialog, og no meiner eg ikkje joakims innlegg). Du oppnår ein respons som er særs uinteressant. Og det ballar på seg.

Krake søker make. Eg søker folk som vil prate konstruktivt med meg, og som har noko å tilføre. Eg søker ikkje kverrulantar og noksagter som kun er ute etter å sperme meg full av skittpreiket dei ellers serverer rundt middagsbordet, men no i anonym feig nettform.

Og slik er det. Dei som vil og kan går under fulle navn. Desse er dei som har makta. Dei anonyme jamrar og ber seg, og forblir makteslause, nettverkslause, innflytelseslause spammarar av det offentlige rom. You suck, bastards.