24. okt. 2009

Do something - UD: send ned psykiatere!!

Det er litt spesielt at verdas rikaste land ikkje gidd sende ned psykiatere til Kongo. At norske misjonærar sjølv må samle inn pengar for å reise ned ilag med norske legar og psykiatarar.

Det plager meg å følge denne serien med saker i media. Eg fatter ikkje at dei held ut der nede, og eg synest det er hinsides at dei ikkje får den hjelpa dei har behov for, samt at det er private donorar som held dei med penger til mat og utgifter.

Det er også hinsides å høyre advokaten stå fram i media med sine amatørdiagnoser på Moland. Det er så patetisk at eg har ikkje ord.

Det skjærer meg i hjertet å følge denne saken. Dumdritistige tullinger på tur eller ikkje. Dei er offer for både medierealitykjør, ein advokat uten sosiale antenner og eit UD som er totalt hjerteløse. Og jada, dei er skyld i situasjonen sin, på mange måtar, sjølv, men vis litt medmenneskelighet her også. Det er mennesker vi snakkar om her. Ikkje frivillig realitystjerner, narsisister eller andre galninger.

Så kjære UD. Ver litt menneskelige: hent dei heim til Norge eller gi dei skikkelig behandling der dei er. Dette showet er ikkje morsomt lenger.