12. jul. 2009

Evolusjonisme 2.0 av Preben Z. Møller

Du synes kanskje det er betryggende å høre at det finnes forskjeller mellom menn og kvinner. Er kanskje lei av kunnskap som alltid sniker inn et krav om endring? I queerkorrekte Norge, har en insistering på kjønnsforskjeller blitt sett på som idiotenes posisjon, men i de senere år har kjønnskonservative stemmer fått allierte med betydelig intellektuell slagkraft. De kalles den tredje kulturen, og de ror over atlanteren på bøker vi orker lese, og TV programmer vi gidder se. I all hovedsak er dette en gruppe realister og evolusjonister som har skjønt at hvis man skal ta tilbake 68-ernes hegemoni i akademia, må man ta kontroll over kunnskapens politiske videreføringer. Ny-positivismen er over oss, og den har lært seg å kommunisere.

(Les videre på bildene under. Innlegget publiseres her i sin helhet etter avtale med Møller. Trykk på bildene og de vil bli store og lesbare. Essayet ble publisert i Klassekampen fredag 10.juli 2009)
Publisert etter avtale med Preben Z. Møller.

Til slutt. Eg har fått spørsmålet frå ein feminist: Kvifor gjer du dette? (Kvifor legg eg ut dette essayet på min blogg?) Svaret er dette: Fordi eg syns det er ein god kommentar og fordi eg ikkje ser nokon grunn for meiningssensur og ser ingen grunn til å undertykke interessante utspel sjølv om dei kjem frå ein person som enkelte definerer som ukorrekt. Det er på tide å heve takhøgda blant feministar før dei gjer seg sjølv totalt irrelevant slik feminismen godt på veg har klart. Ein del norske feministar bør heller enn å utdefinere seg sjølv, slik mange gjer, vise den takhøgda dei påstår dei innehar. Eg skriv sjølv for Fett.