17. feb. 2010

Bloggarar om bloggplakaten

NaKri/ord

Av det jeg kan se, er bloggplakaten rettet mot rosabloggerne. De som gjerne blogger om hvor de var i helgen, hvilken leppestift som er in, hvor du får de kuleste skoene, hvor kult de har det med vennene sine… Noen av disse har blitt ganske populære etter hvert, og med populariteten kommer folk som vil tjene penger på deg..

Bloggplakaten mintenkeliggjer alle bloggarar. Vi er nemlig ikkje slik heile gjengen. Difor bør heller ikkje plakaten oppgi at den er ein bloggplakat, eller påstås å gjelde for alle, men vere for den kommerse delen av bloggsfæren, som jo er den den er utforma for.


Ab Imo Pectore:
er Bloggplakaten svar på bloggverdenens behov for standarder?

Antakelig ikke. Kanskje først og fremst fordi de fleste bloggere ikke føler noe behov for standarder og retningslinjer. For mange, kanskje de fleste bloggerne, skal Cyberspace fremdeles være et uregulert område. Weben er fremdeles stedet der frie ytringer finner sitt globale publikum på tvers av kulturer og nasjonale lover. Bloggere forventer å kunne selv velge å sløse bort sin egen integritet, dersom de vil det.


Thomas Moen er feil mann til feil jobb.